Grand Tours Ρόδος, το δικό σας γραφείο ταξιδίων για τις διακοπές σας στη Ρόδο! EN | GR
Η ΡόδοςΧάρτης ΡόδουΤαξιδιωτικές ΠληροφορίεςΠολιτική Προστασίας Προσωπικών ΔεδομένωνΧρήσιμα ΤηλέφωναPhoto Gallery
Η Ρόδος... το νησί του Ήλιου

Η Ρόδος αποτελεί το μεγαλύτερο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων. Εκτός από τις απαράμιλλου κάλλους φυσικές ομορφιές της, βρίσκεται και σε μια προνομιακή γεωγραφική θέση, στη νοτιοανατολική πλευρά του Αιγαίου.

Η Ρόδος είναι το νησί του Ήλιου γιατί σύμφωνα με το Μύθο ...

'Oταν ο Δίας μοίραζε τη γη στους θεούς, η Ρόδος δεν φαινόταν γιατί ήταν βυθισμένη στη θάλασσα. Ο Ήλιος έλειπε και οι άλλοι θεοί ξέχασαν να τον υπολογίσουν στη μοιρασιά. Όταν επέστρεψε ο Ήλιος δεν άφησε τον Δία να κάνει ξανά την διανομή, γιατί έβλεπε ένα όμορφο νησί να αναδύεται από τον αφρό του πελάγους. Το επέλεξε και του έδωσε το όνομα της αγαπημένης του Νύμφης της Ρόδου. Έτσι το νησί έχει μεγάλη ηλιοφάνεια, πάνω από 300 ημέρες τον χρόνο.

Η περιήγηση στη Ρόδο είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί περιλαμβάνει πλούσια ιστορία και πολιτισμό από διαφορετικές ιστορικές εποχές.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα:

 • Η Μεσαιωνική Πόλη

Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του νησιού, καθώς κατοικείται μέχρι σήμερα και γνωρίζει μεγάλη τουριστική κίνηση. Έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Απέκτησε τη σημερινή της μορφή από το τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη το 14o -15ο αιώνα μ.Χ. Η πόλη είχε εσωτερική ακρόπολη (Καστέλλο), μέσα στην οποία βρίσκονταν τα κτίρια των ιπποτών, οι εκκλησίες τους και συνοικίες όπου ζούσαν Έλληνες αλλά και οικογένειες ξένων εθνοτήτων.

 • Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Το επιβλητικό Παλάτι του Μαγίστρου, βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του κάστρου. Το συναντάμε στο τέρμα της οδού των Ιπποτών, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Κτίστηκε στο τέλος του 7ου αιώνα με σκοπό να γίνει η Ακρόπολη του πρωτοβυζαντινού «φρουρίου».

Τον 14ο αιώνα οι Ιππότες έκαναν οικοδομικές επεμβάσεις στο παλάτι με σκοπό να αποτελέσει την κατοικία του μεγάλου Μαγίστρου και το διοικητικό κέντρο του ιπποτικού κράτους. Οι αλλαγές αυτές όμως, δεν του αφαίρεσαν την ταυτότητά του ως ακρόπολη της Μεσαιωνικής πόλης.

Έμεινε ανέπαφο κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του 1522, χάρη στη γερή κατασκευή του, αλλά καταστράφηκε ολοκληρωτικά από την έκρηξη της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννου. Οι Ιταλοί το ανακατασκεύασαν το 1940, διατηρώντας πιστά την αρχική του μορφή.

 • Οδός των Ιπποτών

Ο σημαντικότερος δρόμος της παλιάς πόλης και ο πιο καλοδιατηρημένος – στο είδος του – της Ευρώπης. Το μήκος του είναι 200μ. και το πλάτος του 6μ. Οδηγεί στο Κάστρο του Μεγάλου Μάγιστρου. Κατά μήκος των δύο πλευρών του είναι κτισμένες οι οικίες των Ιπποτών, οι οποίες είναι χωρισμένες σε «γλώσσες» ανάλογα με το Τάγμα στο οποίο ανήκαν οι επικεφαλής τους. Ακόμα και σήμερα στις εισόδους τους σώζονται τα οικόσημα.

 • Το Τζαμί του Σουλεϊμάν 

Βρίσκεται στην οδό Σωκράτους, στο δρόμο με τη μεγαλύτερη εμπορική κίνηση. Κτίστηκε το 1808 προς τιμήν του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, κατακτητή της Ρόδου. Λειτουργεί ως τζαμί ακόμη και σήμερα.

 • Αρχαιολογικό Μουσείο – Νοσοκομείο Ιπποτών

Πρόκειται για το σημαντικότερο ιπποτικό κτίριο στην πόλη. Στην εποχή του ήταν το μεγαλύτερο νοσοκομείο στην Ευρώπη. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την περίθαλψη προσκυνητών των Αγίων Τόπων και μετά των σταυροφόρων. Άρχισε να κτίζεται το 1440 από τον μάγιστρο de Lastic και ολοκληρώθηκε από τον μάγιστρο D’Aubusson το 1484.

Το μεγαλύτερο μέρος του επάνω πατώματος καταλάμβανε ο μεγάλος «θάλαμος των ασθενών». Στο ισόγειο βρίσκονταν οι αποθήκες ενώ υπήρχε και εσωτερική αυλή. Εκεί, σήμερα στεγάζεται το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, όπου εκτίθεται σημαντικός αριθμός γλυπτών και άλλων έργων τέχνης. Επίσης, υπάρχουν παλαιοχριστιανικές τοιχογραφίες.

 • Η Αρχαία Ακρόπολη με το ναό του Πυθίου Απόλλωνα

 • Η Λίνδος, αρχαία πρωτεύουσα του νησιού με το περίφημη Ακρόπολη, είναι το μέρος απ’ όπου λέγεται ότι πέρασε ο Άγιος Παύλος)

 • Η Φιλέρημος

 • Η Αρχαία Κάμειρος

Πρόκειται για μία από τις τρεις αρχαίες πόλεις της Ρόδου. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού κοντά στο ακρωτήριο του Αγίου Μηνά. Είναι κτισμένη σύμφωνα με το Ιπποδάμειο σύστημα σε τρία επίπεδα και περιλαμβάνει την ακρόπολη πάνω στο λόφο, τον οικισμό σε δεύτερο επίπεδο και χαμηλότερα τον ελληνιστικό ναό, τη δωρική κρήνη, την αγορά και τον περίβολο των βωμών. Ο ναός της ακρόπολης είναι δωρικού ρυθμού. Η ελληνιστική στοά, με δύο σειρές δωρικών κιόνων και ενδιαιτήματα για τους προσκυνητές, φέρει κάτω από το δάπεδό της υδρευτικό σύστημα.
Το αξιόλογο αυτό σύστημα, ελληνιστικής εποχής, περιλαμβάνει πηγάδια, υπόγειες δεξαμενές και αρδευτικούς σωλήνες από πηλό. Ο οικισμός ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής ήταν δομημένος σε οικιστικά τετράγωνα, με χαρακτηριστικό των οικιών το αίθριο (εσωτερική περίστυλη αυλή).

 • Οι Επτά Πηγές

Πρόκειται για μια ονειρεμένη τοποθεσία που βρίσκεται κοντά στο χωριό Αρχάγγελος. Εκεί αποκαλύπτεται το μεγαλείο της φύσης και η γενναιοδωρία της προς τη Ροδίτικη ύπαιθρο. Η καταπράσινη φύση, τα αιωνόβια πλατάνια και τα άφθονα τρεχούμενα νερά συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. Κοντά στο ποτάμι που σχηματίζουν τα κρυστάλλινα νερά των αστείρευτων επτά πηγών λειτουργεί καφετέρια και εστιατόριο, όπου μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε αυτή την ομορφιά.

 • Οι Πηγές Καλλιθέας

απαράμιλλου κάλλους μνημείο με ιαματικά λουτρά από την αρχαιότητα

 • Η κοιλάδα με τις Πεταλούδες

Βρίσκεται σε απόσταση 16 χλμ. νοτιοδυτικά της Ρόδου. Πρόκειται για κοιλάδα μήκους 6 χλμ. γεμάτη ρυάκια, πεύκα, πλατάνια, συκιές, πολύχρωμα λουλούδια και χιλιάδες πεταλούδες!

Το καλοκαίρι, οι πεταλούδες κατακλύζουν την περιοχή και αποτελούν πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού. Απλοί τουρίστες αλλά ακόμα και ερευνητές και επιστήμονες έρχονται να απολαύσουν και να ερευνήσουν το σπάνιο αυτό φαινόμενο. Το είδος της πεταλούδας, που είναι γνωστό και ως πεταλούδα της Ρόδου, στην επιστημονική ορολογία το συναντάμε ως «Πεταλούδα η τετραγωνόστικτος» ή λατινικά Panaxia Quandripunctaria. Θα τις δείτε κατά χιλιάδες πάνω στους κορμούς των δέντρων, όπου αναζητούν δροσιά, υγρασία και τροφή.  Στην κοιλάδα, έχουν κατασκευασθεί γεφυράκια, τεχνητές λιμνούλες και δρόμοι που διευκολύνουν την περιήγησή σας σε αυτό το μοναδικό μέρος. Κοντά στην κορυφή της κοιλάδας, υπάρχει ένα ιστορικό μοναστήρι που κατέχει σημαντική θέση στην νεότερη ιστορία της Ρόδου. Το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στην Παναγιά την Καλόπετρα και το έκτισε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης το 1874, μετά από ένα θαύμα της Παναγίας, όπως λέει η παράδοση.

 

Επί πλέον:

 • Το Υδροβιολογικός Σταθμός/Ενυδρείο της Ρόδου

 • Το μουσείο νεοελληνικής τέχνης

 • Βυζαντινές εκκλησίες

 • Πινακοθήκη

 

Παραλίες Ρόδου

Κατά την περιήγησή του επισκέπτη στις παραλίες της Ρόδου διαπιστώνει κανείς  πόσο γενναιόδωρη στάθηκε η φύση όταν προίκιζε το Αιγαιοπελαγίτικο αυτό νησί. Υπάρχουν όλων των ειδών παραλίες, άλλες με άμμο και άλλες με βότσαλο, άρτια οργανωμένες που πληρούν όλες τις ανάγκες του επισκέπτη.

Παραλία

Τοποθεσία

Περιγραφή

Ιαλυσού-Περιοχή Ιξιά

Η παραλία Ιαλυσού και συγκεκριμένα η περιοχή Ιξιά, βρίσκεται σε απόσταση 8 χλμ από την πόλη της Ρόδου και 15 χλμ από τον Αερολιμένα Διαγόρα.

Μία από τις κοντινότερες στην πόλη της Ρόδου και τις πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού. Η παραλία έχει άμμο και βότσαλο. Πραγματοποιούνται όλα τα  θαλάσσια σπορ και  γίνονται πολλοί διαγωνισμοί windsurf.

 

Πηγές Καλλιθέας

Σε απόσταση 6 χλμ. από την πόλη της Ρόδου και βορειοανατολικά του νησιού βρίσκονται οι Πηγές Καλλιθέας.

 

Κρυστάλλινα νερά, καθαρό γαλάζιο, με μια μικρή γραφική παραλία που φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες. Οι Πηγές Καλλιθέας είναι αγαπημένο σημείο για κολύμβηση και απόλαυση. Ο βυθός είναι γνωστός για την ποικιλία και την ομορφιά του και φιλοξενεί ομάδες οργανωμένης κατάδυσης.

Η παραλία είναι ανοικτή από τις: 9.00 έως 17.00

Διαθέτει σύγχρονα ντους, χώρους για να αλλάξει ο επισκέπτης και θυρίδες ασφαλείας.

 

Φαληράκι

Βρίσκεται 14 χλμ νοτιοανατολικά από την πόλη της Ρόδου, και 10 χλμ από τον Αερολιμένα Διαγόρα.

Η παραλία Φαληράκι είναι από τις πιο οργανωμένες του νησιού προσφέροντας θαλάσσια σπορ, ταβέρνες, εστιατόρια, μπαράκια και καταλύματα. Είναι αμμώδης παραλία με έκταση περίπου 4 χλμ.

Anthony Quinn- Βαγιές

Είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ρόδου και απέχει 3 χλμ από το Φαληράκι και 15 χλμ νοτιο-ανατολικά από την Πόλη της Ρόδου

Ο μικρός και γραφικός κολπίσκος στις Βαγιές είναι πιο γνωστός με το όνομα Άντονι Κουίν εφόσον εδώ ήρθε ο διά-σημος ηθοποιός και έκανε τα γυρίσματα της ταινίας "Τα κανόνια του Ναβαρόνε".

Η παραλία έχει βράχια τριγύρω της και κρυστάλλινα νερά. Μία μικρή προβλήτα υπάρχει για να αγκυροβολήσουν μικρά σκάφη. Η περιοχή είναι ιδανική για υποβρύχια κατάδυση.

 

Τραγανού

Η παραλία Τραγανού βρίσκετε 15 χλμ νοτιοανατολικά από την πόλη της Ρόδου και 4 χλμ από την παραλία Φαληράκι.

Μόνο ένα μικρό κομμάτι της παραλίας είναι οργανωμένο με ομπρέλλες και ξαπλώστρες ενώ η υπόλοιπη είναι ανεκμετάλλευτη. Στη μία πλευρά της παραλίας υπάρχει σπηλιά που δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

 

Αφάντου

Μεγάλη παραλία σε απόσταση 22 χλμ από την πόλη της Ρόδου και μπροστά στο ομώνυμο χωριό όπου πολλοί έρχονται για να παίξουν γκολφ στις εγκαταστάσεις που υπάρχουν εκεί.

Η παραλία έχει άμμο και βότσαλο.

Είναι οργανωμένη, διαθέτει εστιατόρια και αναψυκτήρια, ομπρέλες/ξαπλώστρες, αποδυτήρια και ντούς.

Τσαμπίκα

Η μεγάλη και αμμώδης παραλία της Τσαμπίκας βρίσκεται 26 χλμ νοτιοανατολικά της πόλης της Ρόδου κάτω από ένα επιβλητικό βράχο όπου βρίσκεται το θαυματουργό μοναστήρι της Παναγιάς Τσαμπίκας.

Οργανωμένη παραλία, με ομπρέλες/ξαπλώστρες και ντούς. Στην παραλία υπάρχουν εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.

 

Κάλαθος

Ο θαυμάσιος όρμος των Βλυχών βρίσκεται 6 χιλιόμετρα από την Λίνδο,

Ηρεμη, εναλλακτική, προσφέρει 4 χιλιόμετρα οργανωμένης  ακτής με κομμάτια άγριας φύσης, αμμώδη παραλία και παραδοσιακές ταβέρνες

Booking your holiday transfers in Rhodes with Grand Tours, guarantees you a fast, reliable and flexible service. We dispose of a new fleet of 52 coaches with experienced drivers. We co-operate with top tourism organizations and can handle your transportation requirements throughout the island.
Επικοινωνία
GRAND TOURS ΡΟΔΟΣ
Ταξιδιωτικό και Τουριστικό Πρακτορείο
9ο Χλμ Ρόδου - Λίνδου
85100, Ρόδος, Δωδεκάνησα
Τηλ. +30.22410.69901
Fax: +30.22410.69905
Νέα
Επιλεγμένα Ξενοδοχεία
© 2022 Grand Tours Ρόδος. Ταξιδιωτικό και Τουριστικό Πρακτορείο
9ο Χλμ Ρόδου - Λίνδου, 85100, Ρόδος, Δωδεκάνησα, Ελλάδα Τηλ. +30.22410.69901, Fax: + 30.22410.69905 Email: info@grandtours.gr